Methodology

I. INTRODUCTIE MEETING

Deze introductiegesprekken worden gevoerd om u alle gewenste informatie te bezorgen omtrent ons bedrijf en onze methodologie. Om onze werkwijze zoveel mogelijk aan te passen aan uw specifieke organisatie, adviseren wij onze klanten steeds bij een initieel contact een korte rondleiding te geven in hun onderneming. Dit laat ons toe om de focus van de analyse te koppelen aan het verbeteringspotentieel. Bovendien vormt dit een geschikte opportuniteit om de karakteristieken van uw specifieke organisatie samen te overlopen en om de scope van de analyse vast te leggen.

II. ANALYSE

De analyse is een haalbaarheidsstudie om het verbeteringspotentieel in uw organisatie vast te leggen. Dit gebeurt steeds na een grondig onderzoek van uw interne ondernemingsstructuur, een screening van uw kernactiviteiten, uw bedrijfscultuur en de werkwijze van uw locale management. Wij zullen u enkel een projectvoorstel maken, wanneer wij voldoende potentieel hebben geïdentificeerd om u een aanzienlijke return aan te bieden op uw investering in een project. Het resultaat van de analyse omvat onder andere:

  • Een weergave van uw bestaande management systemen
  • Een screening van uw processen en “bottlenecks”
  • Een “Benchmark” van uw prestaties in vergelijking met andere bedrijven binnen uw sector
  • Een berekening van het verbeteringspotentieel in €
  • Een project plan aangepast aan de conclusies van de analyse
  • Een realisatieplan inclusief de vereiste mankracht & de verwachte tijdsduur van een project
  • De investeringskost / de terugbetalingstermijn / een projectie van de besparingen

III. PROJECT

Een project neemt gemiddeld 6 tot 8 maanden in beslag. We starten meestal met een gedetailleerde uitwerking van de echte oorzaak van de problemen en bottlenecks die aan het licht kwamen tijdens het initiële analyse-onderzoek. Eens we de echte oorzaak van de symptomen hebben kunnen traceren, werken we verschillende oplossingen uit onder de vorm van management tools om recurrente problemen te vermijden in de toekomst. Deze management toolbox bevat rapportage masters, planning worksheets, trainingprogramma’s en workshop modules gaande van communicatie tot de praktische introductie van begrippen zoals ‘operational excellence’ en ‘lean manufacturing’. Deze set van oplossingen werd ontwikkeld door de jaren heen om doelstellingen te optimaliseren, een gebalanceerde planning in te voeren, correcte instructies door te geven en de resultaten op een efficiënte manier op te volgen en te rapporteren. Wij garanderen een volledige overdracht van alle know-how en kennis mbt de toegepaste technieken en geïntroduceerde tools, om de continuïteit van de behaalde resultaten zeker te stellen voor uw onderneming in de toekomst.

Project Overview